Smagen i hvidvinsdampet rødtunge er bare så … jamen, du er nødt til at smage den. Den smager af sol og sommer, umami og velsmag, der bliver siddende i ganen og forkæler dine smagsløg – længe, rigtig længe!

Personer

Minutter

Der er fire god ting i denne ret – altså ikke ingredienser, men ting – hvidvinsdampet fisk, ristede svampe, lækker sovs med dild …  og så nye kartofler. Du kan også servere frisk pasta til (gerne hjemmelavet pasta), meeen er det sæson for nye kartofler, så gå efter det. Du kan også bruge en anden fladfisk end rødtunge – rødspætte, helleflynder eller f.eks. ising.

Ingredienser

  • 5-6 spsk. Becel let eller anden let margarine
  • ½ citron
  • 600 g rødtungefilet
  • 2 dl hvidvin
  • 1 skalotteløg
  • 250 g svampe – gerne blandede
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1½ dl madlavningsfløde 4 %
  • ½ bdt. dild
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 700 g nye kartofler

Sådan tilberedes hvidvinsdampet rødtunge i ovn

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub, skrab eller skræl kartoflerne, og sæt dem over at koge i så meget letsaltet vand, at det dækker.
  3. Rør margarinen sammen med revet skal fra den halve citron.
  4. Skær rødtungefileterne over på den lange led, og drej dem rundt om sig selv, og stil dem på højkant – så det bliver til en lille roset – i et ovnfast fad.
  5. Dryp citronsaft over, og fordel citronmargarinen over dem.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Hæld hvidvin i fadet, og dæk det med stanniol.
  8. Sæt fadet i ovnen i 8-10 minutter, til fisken er færdig.
  9. Pil og hak skalotteløget.
  10. Rens svampene, og skær dem i skiver, kvarte eller halve, som det nu passer i størrelsen.
  11. Rist dem på en pande i olien, og krydr med salt og peber.
  12. Tag fisken ud af ovnen, og hæld væden fra. Hold fisken varm.
  13. Tilsæt fløde, og lad sovsen koge ind, til du synes, den har den rette tykkelse.
  14. Smag til med salt og peber.
  15. Tilsæt dild.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1660/395
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    358/86
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med rødtunge

Rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot

Rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot

Sprøde kartoffelrösti surprise

Sprøde kartoffelrösti surprise

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker

Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hvidvinsdampet rødtunge i ovn
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)