Lad mig sige det sådan: Den smager godt nok, men jeg vil ikke savne den, hvis jeg aldrig får den igen. Lidt kønsløs. Men kombinationen af fennikel, æble og dild er lækker, den vil vi helt klart genbruge.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1879/447
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
     62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     241/57
    Protein: 2 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 blomkål
  • 2 kartofler
  • 1 fennikel
  • 2½ spsk. olie
  • 1½ l grøntsagsbouillon
  • 2 tsk. honning
  • 4 spsk. citronsaft
  • 2 æbler
  • 1 bdt. dild
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g groft brød (f.eks. trekornsflute)

Sådan tilberedes blomkålssuppe med fennikel og æble:

  1. Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
  2. Del blomkålen i mindre stykker.
  3. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  4. Skær toppen af fenniklen, og læg fennikelknolden til side.
  5. Opvarm ½ spsk. olie, og steg løg, hvidløg, blomkål, kartofler og fennikeltop i ca. 5 minutter, uden at det tager farve.
  6. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
  7. Blend suppen, og smag til med salt og peber.
  8. Rør 2 spsk. olie, honning og citronsaft sammen, og smag til med salt.
  9. Skær fennikelknolde og æble i skiver.
  10. Vend fennikel og æble med dressingen sammen med plukket dild.
  11. Anret suppen i dybe tallerkner, og pynt med fennikelsalat.
  12. Servér med groft brød – evt. lunet.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!