Smovs. Det er lækkert. Egentlig ikke særligt vanskeligt at lave, og så har det ikke nøde lige at være rødtunge, anden fisk kan sagtens bruges.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1634/389 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 40 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 414/98
Protein: 2 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 2 tomater
- 1 spsk. rasp
- 30 g Becel 38 %
- 1 fed hvidløg
- 1 bdt. purløg
- 2-3 timiankviste
- 3 spsk. + ½ tsk. dijonsennep
- 100 g flødeost naturel
- 1 spsk. + 2 tsk. olivenolie
- 3 pastinakker
- 600 g rødtungefilet
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 700-800 g kartofler
Sådan tilberedes rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker:
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl purløg, og klip det i små stykker – tag gerne rigeligt – og rør dem og ½ tsk. dijonsennep sammen med flødeosten.
- Smag til med salt og peber, og sæt den i køleskabet indtil servering.
- Fjern kerner og skind på tomaterne, skær tomatkødet i fine tern.
- Bland tomaterne med margarine, rasp, hakket timian, hakket hvidløg, 1 spsk. olivenolie, salt og peber.
- Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove stave.
- Fold rødtungefileterne på midten, og placer dem i et ovnfast fad penslet med lidt olie, og krydr med lidt salt og peber. Fordel tomatblandingen oven på stykkerne.
- Sæt fadet i ovnen i 10 minitter.
- Tag fadet ud af ovnen, overdæk med stanniol, og lad fisken hvile i 5 minutter inden servering.
- Svits pastinakkerne på en pande i 1 tsk. olie i et par minutter.
- Smør lidt dijonsennep på hver stav med en pensel.
- Læg stavene i et ovnfast fad penslet med lidt olie, og sæt fadet ovnen 5 minutter efter fisken er sat inde.
- Lad pastinakkerne stå i 10 minutter.
- Servér med purløgscreme og kogte kartofler.
Dommen: