Lækkert tilbehør. Ja, også lækker fisk. Rødtungen er jo en udsøgt spisefisk, og så indeholder den rigtig mange B-vitaminer og mineraler.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4  personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2549/607
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat:
     61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     601/143
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 600 g rødtungefilet
  • 1 dl rugmel
  • 2 rødløg
  • 10 g stegemargarine
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl æblejuice
  • 2 spsk. olie
  • 2 æbler
  • 75 g tørrede abrikoser
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • 3 dl ris

Sådan tilberedes rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Fjerne eventuelle ben fra fileterne.
  3. Vend fileterne i rugmel, og  krydr med salt og peber.
  4. Steg fisken på begge sider i olien (gem en teskefuld til saucen) på en varm pande i ca. 4-5 minutter, til den er gennemstegt.
  5. Skær æbler og rødløg i små tern.
  6. Svits 2/3 af løgene i margarinen.
  7. Tilsæt 2/3 af æbleternene, ½ tsk. karry, balsamicoeddike, 4 spsk. æblejuice, salt og peber og sauter det hele i ca. 5 minutter.
  8. Skær abrikoserne i små tern.
  9. Rist ½ tsk. karry af i en gryde.
  10. Tilsæt resten af løgene og æblerne samt abrikoserne og 1 tsk. olie. Sauter det i ca. 2 minutter.
  11. Tilsæt hvidvin, og lad saucen få et opkog.
  12. Tilsæt herefter resten af æblejuicen, og lad saucen koge ind til det halve.
  13. Blend til sidst saucen, og den smag til med salt og peber.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”