Hachis er en rigtig resteret. En ret hvor du kan få brugt rester af stegt eller kogt kød, og så smager den forbløffende godt. Jeg stiftede bekendtskab med hachis, da jeg engang for længe siden arbejde på et – det man den gang kaldte – alderdomshjem.
Hachis blev nemlig hovedsageligt lavet i storkøkkener. Nu er det jo sådan med resteretter, at det er uhyre svært at angive det nøjagtige næringsindhold, da næringsindholdet i rester jo er afgørende – er det fra julegåsen eller flæskestegen, eller er det fra lammestegen? Denne opskrift er lavet af et stykke oksesteg og dertil hørende sovs.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1840/438 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 58 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 323/77
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 kg bagekartofler eller andre melede kartofler
- 300 g stegt oksesteg
- 3 dl bouillon
- 1-1½ dl sovs
- Evt. kulør
- 1 løg
- 5 spsk. hakkede drueagurker
- 3 spsk. sherry
- ½ dl fløde 4 %
- 1 dl minimælk
- ½ bdt. persille
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 12 skiver syltede rødbeder
Sådan tilberedes hachis:
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Hak kødet med en kniv, eller kør det en tur igennem kødhakkeren med den grove skive.
- Bland sovs og bouillon med det hakkede kød, og varm det i en gryde.
- Riv løget, og tilsæt det sammen med de hakkede drueagurker og sherryen.
- Jævn med fløden, og kog, til hachisen er gennemvarm.
- Smag til med salt, peber, evt. mere sherry og måske lidt af lagen fra drueagurkerne.
- Tilfør evt. lidt ekstra farve med kulør.
- Mos de kogte kartofler, og pisk mælken ud i kartoffelmosen.
- Hak persillen, og bland den i mosen.
- Smag til med salt og peber
- Servér med syltede rødbedeskiver.
Du kan også servere hachis med spejlæg eller med brunede kartofler.