Lækker, saftig kylling tilberedt med friske urter og serveret med fattoush. Fattoush er en salat inspireret af det arabiske køkken. Salaten indholder bl.a. mynte og ristet naanbrød i tern.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG
Kylling er vel nok den slags fjerkræ vi danskere spiser mest af, når vi ser bort fra de sidste par  måneder af året, hvor det er and, kalkun og gås der står på menuen. Derfor er det også lækkert, at have flere forskellige tilberedningsmetoder, så det ikke bliver så ensformigt.

Denne kylling er stegt hel i ovnen i et fad i ca. 1 times tid. Den bliver som nævnt serveret med fattoush, men vil du servere et mere traditionelt – og mere magert – tilbehør til, så er coleslaw et godt valg. Og måske bagte rodfrugter, hvis det skal mætte lidt bedre.

Ingredienser til kylling i ovn

  • 1 kylling
  • ½ citron
  • 1 dl hakkede krydderurter – f.eks. basilikum, purløg og persille
  • 1 tsk. kinesisk sojasauce
  • 1 dl vand
  • 2½ dl madlavningsfløde omkring 8 %
  • Salt
  • Peber

Ingredienser til fattoush

  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • ½ tsk. tørret mynte
  • 1 tsk. groft salt
  • 3 tomater
  • 2 agurker
  • 1 grøn peberfrugt
  • 10 radiser
  • 1 rødløg
  • 5 forårsløg
  • 1 romainesalat
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • ½ dl hakkede friske mynteblade
  • 1 naanbrød

Sådan tilberedes kylling i ovn med fattoush salat

  1. Varm ovnen op til 190° C.
  2. Skyl imens kyllingen ud- og indvendig, og tør den bagefter.
  3. Riv citronen groft, og skær bagefter citronen i både.
  4. Løsn skindet på brystsiden, og kom halvdelen af citronskallen og ¼ af krydderurterne ind mellem skind og kød.
  5. Kom citronbådene ind i kyllingen, luk med en kødnål, og bind benene sammen.
  6. Læg kyllingen i et ovnfast fad, og pensl med kinesisk sojasovs.
  7. Drys med salt, peber, resten af citronskallen og ⅓ af de resterende krydderurter.
  8. Hæld vandet ved kyllingen, når den har stegt i ca. 45 minutter, og steg derefter videre i ca. 15 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Centrumstemperatur skal være ca. 70° C.
  9. Tilbered imens dressingen til din fattoush salat. Pres hvidløgsfeddene, og pisk dem sammen med olivenolie, citronsaft, tørret mynte, og salt.
  10. Lad dressingen hvile i mindst 15 minutter tildækket i køleskabet.
  11. Skær imens tomater, agurker og peberfrugt i tern.
  12. Hak radiserne fint.
  13. Skær rødløg i tynde halve skiver.
  14. Skær forårsløgene i tynde ringe.
  15. Skær romainesalaten i fine strimler.
  16. Tilbage til kyllingen. Hæld skyen fra, og si den over i en gryde. Skru ovnen op til 250° C
  17. Tilsæt fløde og krydderurter til skyen, og bring sovsen i kog.
  18. Smag til med salt og peber.
  19. Skær brødet i store tern, og rist dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir. Det tager ca. 4 minutter tid.
  20. Bland grøntsager, krydderurter og dressing, og drys halvdelen af det lune brød over.
  21. Partér kyllingen, og servér med sovsen, fattoush og resten af brødet.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4-6 personer
  • Tilberedning: 1 time og 10 minutter
  • Fryseegnet: Ja, kyllingen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2219/528
  • Energifordeling:
    Protein:  28 %
    Fedt:
     57 %
    Kulhydrat: 15 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     416/99
    Protein: 7 g
    Fedt:
     6 g
    Kulhydrat: 3 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!