Vi hader madspild her i huset. Så brug rester af tilberedt kød til disse lækre forårsruller, og tøm så grøntsagsskuffen for, hvad den må gemme på af rester – rå eller tilberedte.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2174/518 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 67 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 450/107
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- En rest stegt/kogt kylling (ca. 200 g)
- 1 porre
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 1 fed hvidløg
- 250 g hvidkål
- Karry
- Soja
- Salt
- Peber
- ½ æg til pensling
- 1 pakke filodej
Tilbehør:
- Soja
- 2 dl ris
- 300 g blandede grøntsager eller resten af fyldet
Sådan tilberedes hjemmelavede forårsruller med filodej:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl porre og hvidkål, og snit det meget fint.
- Pil løg og hvidløg, og snit dem meget fint.
- Skræl gulerødderne, og riv dem.
- Rist alle grøntsagerne på en pande uden tilsætning af fedtstof.
- Skær kyllingen i mindre stykker.
- Bland kyllingen sammen med grøntsagerne, og smag til med krydderier og soja.
- Bred filopladerne ud, og skær/klip dem ud, så der bliver i alt 6 dele.
- Læg en smule fyld i den ene ende på midten.
- Fold lidt dej ned over fyldet.
- Bøj de to sider ind mod hinanden, rul det øverste stykke dej og fyld, så du får en rulle.
- Læg rullerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med æg.
- Bag rullerne til de er gyldne (ca. 15 minutter).
- Servér de færdige, hjemmelavede forårsruller med soja, ris og grøntsager.
Du kan fryse forårsrullerne, tage dem op og lave den disse forårsruller med ris og stærk dressing.
Dommen:
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!