En god, gammeldags ret – forloren hare – på en ny måde. Ungerne er ikke så vilde med ideen med frugt i varm mad, men det er jo heldigvis muligt at sortere det fra, man ikke kan lide og spise resten. Men uanset hvad, så er det en dejlig ret. Og sovsen bliver også lækker.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
  • KJ/Kcal: 1863/444
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     17 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 332/79
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g mager flæskefars
  • 85 g mel
  • 1 dl mineralvand
  • 1 appelsin
  • 5 dl bouillon
  • 2 spsk. ribsgele
  • 1 pakke kalkunbacon
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1 løg
  • 1 æggehvide
  • 1 tsk. tørret salvie
  • 2 tsk. paprika
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler
  • ½ kinakål

Sådan tilberedes forloren hare med appelsin:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  3. Pil og hak løget.
  4. Rør farsen med mel, æggehvide, salvie, paprika, løg og mineralvand.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Form halvdelen af farsen som en pølse i en lille bradepande.
  7. Lav en fordybning i farspølsen.
  8. Pil appelsinen, og skær den i skiver, og befri den for hinde og kerner.
  9. Læg appelsinskiverne i fordybningen i farsen.
  10. Fordel ribsgeleen over appelsinskiverne.
  11. Læg resten af farsen over.
  12. Læg bacon over farspølsen.
  13. Brun den forlorne hare i 15 minutter i ovnen.
  14. Hæld ca. 3 dl bouillon ved, og skrue ned til 180° C.
  15. Lad den forlorne hare stege færdig (ca. ½ time). Hæld evt. mere bouillon ved om nødvendigt.
  16. Hæld stegeskyen i en gryde sammen med den resterende bouillon.
  17. Lad den forlorne hare blive i den slukkede ovn, til sovsen er klar.
  18. Jævn skyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand (ca. 1 dl).
  19. Kog sovsen godt igennem, og smag til med salt og peber.
  20. Snit kinakålen fint, og sérver til.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5Yes. det vil jeg ha’ til min fødseldag!
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!