Vi så dem første gang i Brugsens frysedisk – fiskeruller – og tænkte, “det må vi da kunne lave selv”. Det er så hermed gjort. Og det smager skønt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1869/445
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     9 %
    Kulhydrat: 59 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     540
    Protein: 9 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 4-6 (600 g)
    rødspætte- eller pangasiusfileter eller anden fiskefilet
  • 1 tsk. olie
  • 1 stor gulerod
  • 1 gul peber
  • 1 bdt. dild
  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 dl vand
  • 1 dl hvidvin
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • 4 citronbåde
  • Lidt dild

 

Sådan tilberedes fyldte fiskeruller:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skræl guleroden, og hak den.
  3. Hak peberfrugten.
  4. Svits gulerod og peberfrugt i olien i en gryde.
  5. Hak dilden fint, og bland den sammen med gulerod og peberfrugt.
  6. Læg det på fiskefileterne, og drys med salt og peber.
  7. Rul sammen. Hold sammen med en kødnål.
  8. Læg fiskefileterne i et ildfast fad, og kom resten af fyldet ved.
  9. Hæld fishsauce, vand og vin ved, og dæk fadet med stanniol.
  10. Stil fisken i ovnen i 15 – 20 min.
  11. Koge risene efter anvisningen på posen.
  12. Kom de kogte ris i fadet med fiskerullerne, og servér med
    citronbåde og dild til.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!