En almindelig hakkebøf med bearnaise og andet godt tilbehør, og så er der hurtig og nem mad til en lørdag aften. Virkeligt lækkert.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1795/427
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 422/100
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 400 g mager oksefars
  • 1 brev Queen bearnaise sauce
  • Evt. bearnaiseessens
  • 2½ dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 500 g frosne pommes frites, 4 %
  • 300 g sukkerærter
  • 250 g grønne asparges
  • 9 cherrytomater

Sådan tilberedes hakkebøf med bearnaise:

  1. Varm ovnen op til 225° C.
  2. Steg pommes fritene, til de har taget farve, og er blevet sprøde – ca. 20 minutter. Drys med salt.
  3. Form farsen til 3 bøffer.
  4. Steg dem på en tør pande – ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
  5. Kog sukkerærterne i let saltet vand, til de er møre.
  6. Skær den nederste tredjedel af aspargeserne, og blancher aspargeserne.
  7. Pisk bearnaisepulveret i mælken, kog op, og lad sovsen koge 1 minuts tid. Smag evt. til med bearnaiseessens.
  8. Servér hakkebøf med bearnaise med kolde cherrytomater og det øvrige tilbehør til.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!