Lækker kyllingegratin og en god måde evt. at få brugt en rest kogt kylling på. Man kan selvfølgelig også købe kyllingetern (toppings). Man kan selvfølgelig også bruge fersk kylling, som man så koger først – som vi gjorde.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2213/527
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 371/88
    Protein: 5 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 800 g kartofler
  • 20 g stegemargarine
  • 60 g mel
  • 3 dl + 4 spsk. minimælk
  • 3 dl hønsebouillon
  • 250 g kyllingestrimler (gerne kogt)
  • 100 g skinke i tern
  • ½ dåse majs
  • 4 spsk. persille
  • 1 æggehvide
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g hvidkål
  • 100 g rosiner

Sådan tilberedes kyllingegratin:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem i let saltet vand i ca. 15 minutter.
  2. Kog kyllingen – hvis den ikke er det.
  3. Tænd ovnen på 200° C.
  4. Smelt 15 g margarinen i en gryde.
  5. Tilsæt melet, og rør rundt i ca. 1 min.
  6. Tilsæt gradvis de 3 dl mælk under omrøring.
  7. Hæld bouillonen i, og rør rundt, til det koger, og stuvningen får en passende konsistens.
  8. Skyl, og hak persillen.
  9. Tilsæt, kyllingestykker, skinketern, majs, og persille.
  10. Smag stuvningen til med salt og peber.
  11. Smør et ovnfast fad med den sidste margarine.
  12. Hæld stuvningen i fadet.
  13. Læg kartoflerne taglagt oven på.
  14. Pisk æggehvide og de 4 spsk. mælk sammen, og smør det på overfladen af kartoflerne.
  15. Sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter, til kartoflerne er gyldenbrune.
  16. Strø evt. lidt hakket persille på toppen, lige inden serveringen.
  17. Servér med strimlet hvidkål blandet med rosiner.

Sådan genopvarmes persille.<

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!