Osten gør kartoffelmosen lækker og sprød. Brug hvad der er af grøntsagsrester i køleskabet – eller fryseren. Gulerødder, rosenkål, forårsløg, ja eller bønner. Kun fantasien sætter grænser.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1651/393
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 311/74
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 850 g kartofler
  • 2 porrer
  • 250 g broccoli
  • 250 g blomkål
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • Becel let, flydende margarine
  • Oregano
  • 200 g mager ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes grøntsager med låg:

  1. Kog kartoflerne meget møre, og mos dem.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Skær de andre grøntsager i mindre stykker, og svits dem.
  4. Hæld de flåede tomater ved, og lad det simre lidt.
  5. Hæld grøntsagsblandingen i et smurt, ildfast fad, og dæk med kartoffelmosen.
  6. Læg skiver af ost over, og sæt retten i ovnen i ca. 30 minutter.

Dommen:

Filip:4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!