Kødbollerne er bagt/stegt i ovnen. De har en god smag – ikke så kønsløse som kødboller tit er.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1811/431
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    474/113
    Protein: 8 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 3 fed hvidløg
  • 500 g mager oksefars
  • 1 æg
  • 1 spsk. rasp
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 800 g kartofler
  • 150 g rødbeder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 2 spsk. rød balsamicoeddike
  • 1 spsk. tomatpasta
  • 2 ds. flåede tomater
  • 2 tsk. sukker
  • 4 stænk tabasco
  • 1 bundt basilikum
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kødboller med bagte rodfrugter:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skræl kartofler og rødbeder, og skær dem i tern.
  3. Vend dem med 1 spsk. olie, og krydr med salt.
  4. Læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem sprøde og møre i ovnen i ca. 30 minutter.
  5. Pil og hak det ene fed hvidløg og rosmarinen.
  6. Rør fars, hvidløg, æg, rasp og rosmarin sammen. Krydr med salt og peber.
  7. Form farsen til små boller, og læg dem i et ildfast fad.
  8. Dryp ca. ½ spsk. olie over dem, og steg dem i ovnen i ca. 10 minutter.
  9. Pil og hak de sidste 2 fed hvidløg og løgene.
  10. Hak basilikummen.
  11. Steg løg og hvidløg klare i ½ spsk. olie.
  12. Tilsæt balsamico, og steg videre et par minutter.
  13. Tilsæt tomatpasta, og rør rundt.
  14. Tilsæt tomater, sukker, tabasco og halvdelen af basilikummen.
  15. Krydr med salt og peber, og lade sovsen småkoge under låg i ca. 10 minutter.
  16. Tilsæt det sidste basilikum. Smag til med salt og peber.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”