Grissini er lækre, tynde brød til snack eller til suppen. Pas på ikke at lave dem for tykke, så bliver de bløde.
- Kategori: Snack
- Antal: 32 stk.
- Tilberedning: 75 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. stk. ved 8 stk.:
KJ/Kcal: 277/66 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 59 % - Næringsindhold
pr. 100 g:
KJ/Kcal: 908/216
Protein: 6 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 32 g
Ingredienser:
- 40 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 spsk. groft salt
- 4 spsk. olivenolie
- 200 g hvedemel
- 200 g rugmel
- 1 æg til pensling
- Nigellafrø, sesamfrø, solsikkekerner, birkes, tørrede krydderurter, eller hvad der lige er på lager af sådanne lækre sager.
Sådan tilberedes grissini:
- Opløs gæren i det lunkne vand– vandet skal være præcist så varmt at det hverken føles koldt eller varmt når du stikker spidsen af din lillefinger i det.
- Tilsæt salt, olie og mel, og ælt eller rør dejen godt sammen.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Ælt dejen igennem, rul den til tynde stænger – grissini.
- Pensl med sammenpisket æg.
- Vend eller drys alle grissini med frø, kerner osv.
- Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Dommen:
Trackbacks/Pingbacks