Indmad igen! Ja, men denne gang fra kylling – stegt kyllingelever. Smager skønt med tomatsalat og bagt kartoffel.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 800 g mellemstore kartofler
  • 3½ dl tykmælk
  • 3 spsk. hakket persille
  • 600 g kyllingelever
  • ½ tsk. tørret rosmarin
  • 25 g stegemargarine
  • 2 små fed hvidløg
  • 5 tomater
  • 1 rødløg
  • ½ dl persilleduske
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel

  1. Skyl og hak persillen.
  2. Bland tykmælk og persille.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  5. Tænd ovnen på 225° C.
  6. Skyl og skrub kartoflerne godt.
  7. Halver dem på langs.
  8. Læg kartoflerne med den overskårne side opad i et ovnfast fad.
  9. Drys med salt og peber.
  10. Sæt kartoflerne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre.
  11. Pil hvidløgene, og hak dem.
  12. Skyl din kylligelever, og fjern evt. hinder.
  13. Tør dem godt, f.eks. med køkkenrulle.
  14. Del de største stykker i to.
  15. Drys med rosmarin, salt og peber.
  16. Lad margarinen blive gylden i en pande, og tilsæt hvidløg og kyllingelevere.
  17. Steg den rensede kyllingelever ved jævn varme i ca. 6 minutter – vend af og til.
  18. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
  19. Pil rødløget, og hak det groft.
  20. Skyl persillen.
  21. Anret tomatbådene taglagt i et  fad sammen med løg, salt, peber og persillekviste, og servér det til den stegte kyllingelever.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2074/494
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    358/86
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med frisk persille

Castello-risotto med kylling og persille

Castello-risotto med kylling og persille

Falafler

Falafler

Flæskesteg med krydderurter

Flæskesteg med krydderurter

Manti

Manti

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)