Indrømmet, den var ikke et hit – kun for manden i huset. Konen i huset blev igen-igen mindet om, hvor lidt hun bryder sig om ansjoser
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2041/486 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 61 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 509/121
Protein: 3 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 15 ansjosfileter
- 3/4 dl mælk
- 25 g stegemargarine
- 2 store løg
- 1 kg kartofler
- 2½ dl cremefine 7 %
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 skiver rugbrød
Sådan tilberedes Janssons fristelser:
- Varm ovnen op til 160° C.
- Udblød ansjoserne 5 minutter i mælk, så saltet vandes ud. Hæld bagefter mælken fra, og skyl ansjoserne.
- Pil løgene, skær dem i ringe, og steg dem i ca. 5 minutter, til de er gyldne og møre.
- Skræl kartoflerne, skær dem i ½ cm tykke skiver, derefter i strimler (julienne), og fordel halvdelen af dem i et dybt ildfast fad.
- Kom ansjoser og løg over, og slut af med resten af kartoflerne.
- Hæld halvdelen af cremefinen over.
- Skær margarinen i små tern, og fordel dem over.
- Bag retten i 20 minutter, til overfladen er gylden.
- Hæld resten af cremefinen over, og krydr med salt og peber, og bag yderligere 40 minutter, til kartoflerne er møre.
- Server med en skive rugbrød.
Dommen:
- Svits løgene.
- Kom ansjoser oven på kartoflerne.
- Kom halvdelen af cremefinen og smørklatter på.
- Bag retten i 20 minutter.