Indrømmet, den var ikke et hit – kun for manden i huset. Konen i huset blev igen-igen mindet om, hvor lidt hun bryder sig om ansjoser Forvirret smiley

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2041/486
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     509/121
    Protein: 3 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 15 ansjosfileter
  • 3/4 dl mælk
  • 25 g stegemargarine
  • 2 store løg
  • 1 kg kartofler
  • 2½ dl cremefine 7 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 skiver rugbrød

Sådan tilberedes Janssons fristelser:

  1. Varm ovnen op til 160° C.
  2. Udblød ansjoserne 5 minutter i mælk, så saltet vandes ud. Hæld bagefter mælken fra, og skyl ansjoserne.
  3. Pil løgene, skær dem i ringe, og steg dem i ca. 5 minutter, til de er gyldne og møre.
  4. Skræl kartoflerne, skær dem i ½ cm tykke skiver, derefter i strimler (julienne), og fordel halvdelen af dem i et dybt ildfast fad.
  5. Kom ansjoser og løg over, og slut af med resten af kartoflerne.
  6. Hæld halvdelen af cremefinen over.
  7. Skær margarinen i små tern, og fordel dem over.
  8. Bag retten i 20 minutter, til overfladen er gylden.
  9. Hæld resten af cremefinen over, og krydr med salt og peber, og bag yderligere 40 minutter, til kartoflerne er møre.
  10. Server med en skive rugbrød.

Dommen:

Natascha: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Elisabeth: 1 point ud af 5 Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt

Samlet:

2 point ud af 5
Det smager ikke specielt godt

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!