Blomkålssuppe er en taknemlig ret. Man kan variere tilbehøret uendeligt. Og man kan også smage den til på forskellig vis, med citron eller muskat eller bare salt og peber.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1288/307
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     371/88
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 2 blomkål
  • 2 1/4 dl fløde 4 %
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stort skalotteløg
  • 300 g blandede svampe
  • 1 tsk. olie
  • 125 g bacon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 ciabattaflute
  • Lidt frisk basilikum

Sådan tilberedes blomkålssuppe:

  1. Skyl og rens blomkålen, og skær den i mindre stykker.
  2. Kog kålen mør i letsaltet vand.
  3. Pil hvidløget, og hak det groft.
  4. Hæld kogevandet fra kålen, men gem det.
  5. Blend blomkålen med hvidløg, og spæd op med kogevandet til en puré.
  6. Kog puréen op med fløden.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Pil skalotteløgene, og hak dem i fine tern.
  9. Steg baconen på en tør pande, og tag dem af.
  10. Steg skalotteløgene og svampene gyldne på panden i olien bagefter.
  11. Pynt med lidt basilikum, og servér med ciabattaflute – gerne lunet – til den varme blomkålssuppe.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!