Blomkålssuppe er en taknemlig ret. Man kan variere tilbehøret uendeligt. Og man kan også smage den til på forskellig vis, med citron eller muskat eller bare salt og peber.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1288/307 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 53 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 371/88
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 2 blomkål
- 2 1/4 dl fløde 4 %
- 1 fed hvidløg
- 1 stort skalotteløg
- 300 g blandede svampe
- 1 tsk. olie
- 125 g bacon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 ciabattaflute
- Lidt frisk basilikum
Sådan tilberedes blomkålssuppe:
- Skyl og rens blomkålen, og skær den i mindre stykker.
- Kog kålen mør i letsaltet vand.
- Pil hvidløget, og hak det groft.
- Hæld kogevandet fra kålen, men gem det.
- Blend blomkålen med hvidløg, og spæd op med kogevandet til en puré.
- Kog puréen op med fløden.
- Smag til med salt og peber.
- Pil skalotteløgene, og hak dem i fine tern.
- Steg baconen på en tør pande, og tag dem af.
- Steg skalotteløgene og svampene gyldne på panden i olien bagefter.
- Pynt med lidt basilikum, og servér med ciabattaflute – gerne lunet – til den varme blomkålssuppe.
Dommen:
- Kog blomkålen.
- Blend sammen med hvidløget.
- Kog til en suppe.
- Steg baconen.
- Steg løg og svampe.