Curry er en dejlig ret. Både fordi det smager godt, og også fordi det er hurtigt og nemt at tilberede. Her er en opskrift på curry med aubergine. Vi var faktisk lidt nervøse for, om der var mad nok, men der var rigeligt, for det ligger godt i maven.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1883/448 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 60 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 367/87
Protein: 2 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 1 spsk. olie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ aubergine
- 4 kartofler
- 200 g flåede tomater
- 1 spsk. tomatpasta
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 ll. ds. kokosmælk (165 g)
- Lidt citronsaft
- Salt
Tilbehør:
- 2 miniflutes
Sådan tilberedes curry med aubergine og karry:
- Pil, og skær løg og hvidløg i skiver.
- Skyl, og skær aubergine i tern.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
- Varm olien, og steg løg, hvidløg, aubergine og kartofler under omrøring i 2 minutter.
- Bland resten af ingredienserne i retten.
- Lad det hele småkoge under låg i 15-20 minutter, til kartoflerne er næsten møre, der må gerne være lidt bid i dem.
- Smag til med citronsaft og salt.
- Servér med miniflute.
Dommen:
- Skyl, skræl og pil.
- Skær løg i skiver.
- Skær kartofler i tern.
- Skyl auberginen.
- Skær auberginen i tern.
- Lad det hele småkoge.