Curry er en dejlig ret. Både fordi det smager godt, og også fordi det er hurtigt og nemt at tilberede. Her er en opskrift på curry med aubergine. Vi var faktisk lidt nervøse for, om der var mad nok, men der var rigeligt, for det ligger godt i maven.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1883/448
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 367/87
    Protein: 2 g
    Fedt: 
    3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 1 spsk. olie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ aubergine
  • 4 kartofler
  • 200 g flåede tomater
  • 1 spsk. tomatpasta
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 ll. ds. kokosmælk (165 g)
  • Lidt citronsaft
  • Salt

Tilbehør:

  • 2 miniflutes

Sådan tilberedes curry med aubergine og karry:

  1. Pil, og skær løg og hvidløg i skiver.
  2. Skyl, og skær aubergine i tern.
  3. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  4. Varm olien, og steg løg, hvidløg, aubergine og kartofler under omrøring i 2 minutter.
  5. Bland resten af ingredienserne i retten.
  6. Lad det hele småkoge under låg i 15-20 minutter, til kartoflerne er næsten møre, der må gerne være lidt bid i dem.
  7. Smag til med citronsaft og salt.
  8. Servér med miniflute.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!