En gammel kending i nye klæder. Normalt bruger vi et æble i stedet for aubergine, og det smager også herligt, men da vi lige havde ½ aubergine til overs fra gårsdagens middag, brugte vi den. Det var en udmærket løsning, og det ændrer ikke på fedtprocenten.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1945/463
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 274/65
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • ½ pk. kalkunbacon (60-65 g)
  • 1-2 løg
  • ½ aubergine
  • 1 spsk. olie
  • 600 g kartofler
  • 1 dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 2 spsk. persille

Sådan tilberedes brændende kærlighed:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Kog dem møre i usaltet vand.
  3. Skær bacon i mindre stykker.
  4. Pil løgene, og skær dem i skiver.
  5. Skyl auberginen, og skær den i tern.
  6. Varm olien, og brun kalkunbacon i den.
  7. Tilsæt løg og brun i yderligere 5 minutter.
  8. Til sidst tilsættes aubergine, og det hele brunes i yderligere 5 min.
  9. Mos kartoflerne, og pisk mælk i.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Servér med lidt hakket persille.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!