Pastaskaller med tomatsovs serveres med en herlig tomatsovs, der sagtens kan serveres til al anden pasta også. Pynt evt. med lidt frisk basilikum, mynte eller andet. Fonden kan udskiftes med kraftig bouillon.

Personer

Minutter

Det er ikke sikkert, du lige kan få de store skaller her. Vi havde købt vores i Supermarco i København, Danmarks største importør af italienske specialiteter. Det er bestemt et sted, der er værd at besøge, og det er svært ikke at komme hjem med noget.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl grønsagsfond
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpasta
  • 2 tsk. sukker
  • ½ tsk. tørret merian
  • ½ tsk. tørret basilikum
  • 175 g champignoner
  • 4 spsk. hvidvin
  • 60 g aubergine
  • 60 g squash
  • Salt

Tilbehør

  • 500 g store pastaskaller/-snegle

Sådan tilberedes pastaskaller med tomatsovs

  1. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
  2. Hak løg, bladselleri, peberfugt og hvidløg, kom det i en gryde sammen med fonden, og bring det i kog, og lad det koge i 5 minutter, eller indtil grønsagerne er møre.
  3. Tilsæt tomater, tomatpasta, sukker og tørrede krydderurter. Krydr med salt. Rør rundt ind imellem.
  4. Lad pastaen dryppe godt af.
  5. Skær champignoner i skiver (eller halve skiver – afhængig af størrelse), og skrællet aubergine og skrællet squash i små tern. Kom det i en gryde sammen med hvidvin. Læg låg på, og lad det koge i 3-4 minutter, indtil det er mørt, og al vinen er fordampet.
  6. Bland champignoner, aubergine og squash i tomatsovsen. Varm den igennem for svag varme.
  7. Anret pastaen, og hæld sovsen over, så der kommer noget ind i skallerne.
  8. Servér pastaskaller med tomatsovs varm.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2225/530
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 4 %
    Kulhydrat: 81 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    371/88
    Protein: 3 g
    Fedt: < 1 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter med squash

Levergryde me mos af rodfrugter

Levergryde me mos af rodfrugter

Jordskokgratin med marinerede grøntsager

Jordskokgratin med marinerede grøntsager

Gulerodssuppe med porrer og squash

Gulerodssuppe med porrer og squash

Grillede isingpakker

Grillede isingpakker

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Pastaskaller med tomatsovs
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)