Personer
Minutter
Suppen smager som sagt skønt, og af en eller anden grund kommer du også sådan lidt i fransk stemning, når du laver den.
Bon appétit!
Ingredienser
- 500 g løg – ganske almindelige løg
- 15 g smør – ganske almindeligt smør
- ½ tsk. sukker – ganske almin… arh, okay, du har fattet den
- 4 tsk. hvedemel
- 9 dl vand
- 2 oksebouillonterninger
- 1 dl tør hvidvin
- 1 lille skvæt cognac
- 4 skiver landbrød
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. revet emmentaler
- Lidt friske timianblade
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fransk løgsuppe
- Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og græd!
- Kom smørret i suppegryden, og svits løgene ved svag varme i ca. 10 minutter, til de er gennemsigtige.
- Strø et nip salt og sukkeret over, skru en anelse op for varmen, og læg låg på gryden.
- Lad løgene stå og simre i ca. 20 minutters tid. Rør i dem af og til, så de ikke brænder på.
- Drys mel over, og rør det sammen med løgene.
- Tilsæt vand, bouillonterninger og hvidvin, læg låg på, og lad den franske landsuppe simre i en halv times tid – skum om nødvendigt suppen.
- Kom timianblade i (gem lidt til pynt), og smag suppen til med cognac, salt og peber.
Sådan tilberedes brødene til fransk løgsuppe
Imens suppen koger, kan du gøre brødene klar.
- Stans runde skiver ud af brødskiverne i en størrelse, der passer, så de kan gå ned i dine serveringsskåle – du kan også skære efter et glas, hvis du ikke har en udstanser, der passer i størrelsen.
- Rist skiverne på den ene side, til det er helt brunt og tørt.
- Pil hvidløgsfeddet, og gnid det hen over brødets ru overflade.
- Rist nu brødet på den anden side, og giv det efterfølgende samme behandling.
Lav suppen færdig
- Varm ovnen op til 225° C.
- Hæld suppen i portionsskåle, og læg en skive brød ned i hver skål.
- Drys med revet emmentaler, og sæt skålene i ovnen, til osten er smeltet.
- Pynt med et lille drys timianblade.
Der findes et hav af gode råd, til hvordan du undgår at græde, når du ordner løg.
- Tyg på en tændstik
- Tag dykkerbriller på
- Luk øjnene
- Skyl løg, skærebræt og kniv i koldt vand, inden du går i gang
- Undlad at skære roden af før til sidst
- Frys løget ned ½ time inden, du skærer det
Det hjælper ikke. Det er en kemisk reaktion. Nogle molekyler der, når de går i forbindelse med luften, får vores tårekanaler på overarbejde.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 938/223 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 220/53
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 6 g