Hurtigt, nemt og billigt, men med tårer i øjnene, er denne suppe tilberedt. Udelad bacon, hvis det skal være en vegetarsuppe.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1742/415
    Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     331/79
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 6 løg
  • 2 æbler
  • 125 g kalkunbacon
  • 3-4 timiankviste
  • 1 l grønsagsbouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g groft brød
  • 175 g mager, revet ost

Sådan tilberedes løgsuppe:

  1. Tænd ovnen på maks. temperatur, og tænd for grillelementet.
  2. Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i en gryde. Stil dem til side.
  3. Skær løgene i skiver og æblerne i tern, og sauter dem ved middel varme, til løgene er møre.
  4. Krydr med timianblade, og tilsæt bouillon.
  5. Lad suppen koge 10 minutter.
  6. Skær brødet i skiver, og fordel osten på skiverne.
  7. Pynt med lidt timianblade.
  8. Gratinér brødene under grillen i ovnen, til osten er smeltet.
  9. Kom baconen i suppen, kog op, og smag til med salt og peber.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!