Denne løgsuppe er rygende varm, når den kommer ud af ovnen, så den kan sagtens tåle at stå lidt og “vente på gæsterne”.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: Ca. 2 timer
  • Fryseegnet: Ja – før gratinering
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     938/223
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    197/47
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 700 g løg
  • 1 l vand
  • 3 spsk. Touch of Taste kalvefond
  • 4 skiver toastbrød
  • Ca. 100 g mager revet ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes gratineret løgsuppe:

  1. Sæt løgene i et ovnfast fad med låg.
  2. Hæld lidt vand i bunden.
  3. Stil fadet i en kold ovn, og tænd den på 250° C.
  4. Bag løgene i ca. 50 minutter.
  5. Lad løgene køle af, så de er til at røre ved.
  6. Pil skrællen af, og skær løgene i skiver.
  7. Hæld vand og fond i en gryde, og tilsæt løgene.
  8. Lad det simre ca. 20 minutter.
  9. Smag suppen til med salt og peber, og hæld derefter suppen op i 4 ildfaste portionsskåle.
  10. Læg en skive toastbrød over – skær evt. skiven til, så den passer til skålen.
  11. Fordel osten oven på.
  12. Gratinér suppen i ovnen ved 250° C, til osten er gylden.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!