En gratineret løgsuppe er rygende varm, når den kommer ud af ovnen, så den kan sagtens tåle at stå lidt og “vente på gæsterne”.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 700 g løg
  • 1 l vand
  • 3 spsk. Touch of Taste kalvefond
  • 4 skiver toastbrød
  • Ca. 100 g mager revet ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes gratineret løgsuppe

  1. Sæt løgene i et ovnfast fad med låg.
  2. Hæld lidt vand i bunden.
  3. Stil fadet i en kold ovn, og tænd den på 250° C.
  4. Bag løgene i ca. 50 minutter.
  5. Lad løgene køle af, så de er til at røre ved.
  6. Pil skrællen af, og skær løgene i skiver.
  7. Hæld vand og fond i en gryde, og tilsæt løgene.
  8. Lad det simre ca. 20 minutter.
  9. Smag suppen til med salt og peber, og hæld derefter suppen op i 4 ildfaste portionsskåle.
  10. Læg en skive toastbrød over – skær evt. skiven til, så den passer til skålen.
  11. Fordel osten oven på.
  12. Gratinér suppen i ovnen ved 250° C, til osten er gylden.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: Ca. 2 timer
  • Fryseegnet: Ja – før gratinering
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    938/223
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    197/47
    Protein: 3 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter med toastbrød

Clubsandwich

Clubsandwich

Varmrøget laks på groft brød med rygeostcreme

Varmrøget laks på groft brød med rygeostcreme

Beyti kebab med rispilaf

Beyti kebab med rispilaf

Vildt farsbrød

Vildt farsbrød

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Gratineret løgsuppe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)