Hvorfor denne fiskesuppe lige skulle være russisk, er jeg ret meget i tvivl om – altså bortset fra, at Rusland er kendt for suppe, men vel ikke alle supper. Der er i hvert fald hverken kål eller rødbeder i denne suppe. Men den er lækker, varmende og mættende suppe.

Personer

Minutter

Ikke alene er den russiske fiskesuppe her velsmagende, den er også hurtigt lavet. Fisken – fjæsing det er – kan udskiftes med karpe, aborre, brasen, kuller eller en blanding af disse.

Skal der mere Rusland over det end blot en suppe, der hedder russisk suppe, så prøv en rødbedesuppe, så nærmer vi os måske mere det russiske køkken.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 stængel bladselleri
  • 40 g stegemargarine
  • 2 store syltede agurker (ca. 80 g i alt)
  • 1 spsk. kapers
  • 600 g fjæsingfilet
  • 2 spsk. persille
  • 2 spsk. dild
  • 5 spsk. mel
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 l fiskefond
  • 1 laurbærblad
  • ¼ tsk. muskatnød
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • Lidt dild
  • 4 spsk. skyr 0,2 % – ja, det burde vel være smetana, hvis det skulle være russisk, men mig bekendt kan du ikke købe smetana i Danmark endnu, men vist nok i Sverige. Men skyr gør det nu også godt nok
  • 4 stykker godt brød – f.eks. kommunistboller med mindre du farer hen og bager det russiske brød, lavasj

Sådan tilberedes russisk fiskesuppe

  1. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  2. Hak bladselleristænglen.
  3. Skyl de syltede agurker, så der ikke hænger for meget eddike ved, dup dem tørre, og hak dem.
  4. Skyl kapers, og dup dem tørre.
  5. Skær fisken i tern.
  6. Skyl persille og dild, og hak begge dele.
  7. Smelt margarinen i en stor gryde.
  8. Tilsæt løg og bladselleri, og sauter ved lav varme i 7-8 minutter, til løgene er bløde og klare.
  9. Skru op for varmen, rør mel og tomatpuré i, og lad det koge under konstant omrøring i ½ minut.
  10. Hæld fiskefond på, og bring det hele langsomt i kog under konstant omrøring.
  11. Skru ned for varmen, og tilsæt agurker, kapers, laurbærblad, revet muskatnød og fisketern.
  12. Pocher stille og roligt i 2-3 minutter, indtil fisken er kogt.
  13. Rør forsigtigt persille og dild i, og smag til med salt og peber.
  14. Servér suppen med en skefuld skyr, et drys dild og et stykke brød/bolle.

Fagudtryk

At sautere betyder at stege i en lille mængde fedtstof under omrøring.

At pochere betyder at tilberede mad i væske ved en temperatur lige under kogepunktet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2236/532
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     363/87
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!