Har du lidt rester fisk – ikke tilberedt – i fryserne, som er for små til, at blive til en ret til hele familien, så køb en dåse hummersuppe, og lav en hurtigt “hjemmelavet fiske-/hummersuppe”.

Hvis dine fiskerester er stegt, kan du bruge dem i en “pitapizza“.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1433/341
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat:
     44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     305/73
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 1 håndfuld fennikeltoppe (dild kan også anvendes)
  • 2,5 dl fløde, 4 %
  • Citronsaft
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peber
  • 1 dåse hummersuppe
  • 3 dl hønsebouillon
  • 15 g stegemargarine
  • 250 g mørksej
  • 175g rødfiskefilet
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 200 g godt brød

Sådan tilberedes hummersuppe med fennikel og fisk:

  1. Skræl gulerødderne, og fjern kernerne fra peberfrugten.
  2. Skær gulerødder og peberfrugt i meget fine stave.
  3. Hæld fiskesuppen og bouillonen i en gryde, og bring det i kog.
  4. Tilsæt fløde, og lad suppen simre i 3-5 minutter.
  5. Tilsæt de grøntsagsstavene, og lad dem koge i ca. 1 minut.
  6. Skær fiskestykkerne i mindre stykker (fjern evt. skind og ben), og kom dem i gryden.
  7. Lad igen suppen få et opkog, og lad den simre i ca. 1 minut.
  8. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber (spar på saltet, da bouillon og suppe er salt i sig selv) samt hakket frisk fennikeltop.
  9. Tag suppen af varmen, og rør margarinen i.
  10. Servér med godt brød – evt. ristet.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!