Okay, indrømmet. Billedet af steak med hvidløgskartoffelmos og rødvinssauce gør ikke noget godt for retten. Men den smager altså fortrinligt. Selv teenageren i huset spiser den med største velbehag.

Personer

Minutter

En lækker oksesteak med lækkert tilbehør er festmad, der ikke tager længere tid at tilberede end hverdagsmad. Pynt evt. med lidt grønt og et par halve cherrytomater for øjets skyld.

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • 6 fed hvidløg
  • 2 dl fløde 9 %
  • 4 oksesteaks af tykstegsfilet a 125 g
  • 1 spsk. olie
  • 3 dl rødvin
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • ½ spsk. majsstivelse
  • 100 g skalotteløg
  • 4 dl oksebouillon
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes steak med hvidløgskartoffelmos og rødvinssauce:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i tern
  2. Pil hvidløgsfeddene, og kog kartofler og hvidløg møre i usaltet vand.
  3. Pil skalotteløgene, og hak dem fint.
  4. Varm margarinen i en gryde, og svits løgene heri.
  5. Hæld rødvinen i, og bring den i kog.
  6. Lad det koge ind til det halve.
  7. Tilsæt bouillonen, og lad det koge ind igen, så der er to tredjedele tilbage.
  8. Steg bøfferne, som gæsterne ønsker dem.
  9. Hæld vandet af kartoflerne, og damp dem tørre.
  10. Pisk til en mos sammen med fløden.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Rør majsstivelsen ud i lidt vand, og jævn saucen.
  13. Smag til med salt og peber, og lad den simre i ca. 5 minutter.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1951/465
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    362/86
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter på retter med mos

Bøf bourgogne med ærtemos

Bøf bourgogne med ærtemos

Isingruller med ristede champignoner og græskar-kartoffelmos

Isingruller med ristede champignoner og græskar-kartoffelmos

Rød linsemos

Rød linsemos

Bøf a la Lindstrøm med rodfrugtemos

Bøf a la Lindstrøm med rodfrugtemos

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Steak med hvidløgskartoffelmos og rødvinssauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)