En lækker oksesteak med lækkert tilbehør. Festmad der ikke tager længere tid at tilberede end hverdagsmad. Pynt evt. med lidt grønt og et par halve cherrytomater for øjets skyld.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1951/465
- Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 34 %
Alkohol: 12 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 362/86
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 800 g kartofler
- 6 fed hvidløg
- 2 dl fløde 9 %
- 4 oksesteaks af tykstegsfilet a 125 g
- 1 spsk. olie
- 3 dl rødvin
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- ½ spsk. majsstivelse
- 100 g skalotteløg
- 4 dl oksebouillon
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes steak med hvidløgskartoffelmos og rødvinssauce:
- Skræl kartoflerne, skær dem i tern
- Pil hvidløgsfeddene, og kog kartofler og hvidløg møre i usaltet vand.
- Pil skalotteløgene, og hak dem fint.
- Varm margarinen i en gryde, og svits løgene heri.
- Hæld rødvinen i, og bring den i kog.
- Lad det koge ind til det halve.
- Tilsæt bouillonen, og lad det koge ind igen, så der er to tredjedele tilbage.
- Steg bøfferne, som gæsterne ønsker dem.
- Hæld vandet af kartoflerne, og damp dem tørre.
- Pisk til en mos sammen med fløden.
- Smag til med salt og peber.
- Rør majsstivelsen ud i lidt vand, og jævn saucen.
- Smag til med salt og peber, og lad den simre i ca. 5 minutter.
Dommen:
Elisabeth:

Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
-
-
Kog kartofler og hvidløg.
-
-
Kog rødvinen ind.