Grøn er vårens hæk, og det er vores risotto også med undtagelse af de hvide ris og de sorte oliven. En lækker og nem risotto.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal: 
    2860/681
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 478/114
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 2 spsk. let, flydende margarine
  • 4 dl risottoris
  • 2 løg
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 200 g bælgede ærter
  • 1 broccoli
  • 1 dl friskhakket persille
  • 150 g revet, mager ost, 20+
  • 4 spsk. kapers
  • 75 g sorte oliven
  • Salt

Tilbehør:

  • 2 naanbrød drysset med nigellafrø i stedet for Herbes de Provence

Sådan tilberedes grøn risotto med sorte oliven:

  1. Hak løgene fint.
  2. Varm margarinen i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  3. Svits ris og løg i ca. 1 minut.
  4. Tilsæt bouillon og ca. 1 tsk. groft salt, og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 minutter.
  5. Del broccolien i små buketter.
  6. Hak kapers og de sorte oliven.
  7. Vend ærter, broccoli, persille og 100 g af osten i retten.
  8. Varm risottoen igennem, og smag til.
  9. Servér straks sammen med resten af osten, kapers og oliven – som drys.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!