Rød linsemos er et lækkert og sundt alternativ til kartoffelmos og egner sig som tilbehør til hvad som helst, du kunne finde på at servere kartoffelmos til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2104/501
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat:
    44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    484/116
    Protein: 9 g
    Fedt:
    3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 kartofler
  • 250 g røde linser
  • 3 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Salt

Tilbehør:

  • 500-550 g stegte frikadeller – varm dem evt. i ovnen – eller hvad du synes
  • 240 g ærter
  • 8 tsk. mager rygeost

Sådan tilberedes rød linsemos:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
  2. Skyl linserne.
  3. Kom spidskommen i en tør gryde, og rist det ved kraftig varme i ca. 1 minut.
  4. Tilsæt bouillon og kartofler.
  5. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
  6. Tilsæt linserne, og kog i yderligere ca. 15 minutter.
  7. Giv ærterne et kort opkog i letsaltet vand, og lad dem derefter dryppe af.
  8. Mos kartofler og linser med et piskeris sammen med margarine og salt.
  9. Smag linsemosen til.
  10. Servér frikadeller med linsemosen, ærter og et par tsk. rygeost pr. person.

Velbekomme!

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!