Dejligt, mørt kød med en let smag af det røgede bacon. Herlig bøf bourgogne. Men den tager sin tid på komfuret, hvor den jo heldigvis stort set passer sig selv.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2 timer + marinering (gerne natten over)
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2256/537
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 43 %
    Alkohol: 2 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 374/89
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian – gerne citrontimian
  • 2 kviste persille
  • 600 g oksekød i tern
  • 5 dl rødvin
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 stængler bladselleri
  • 1 spsk. olivenolie
  • 20 g røget bacon
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl oksebouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 200 g frosne ærter
  • 1 dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes bøf bourgogne med ærtemos:

  1. Lav en krydderbuket af laurbær, timian og persille. Kom krydderbuketten i en frysepose sammen med kød og rødvin, og bind knude på. Det er vigtigt, at kødet er helt dækket af marinaden. Læg kødet i køleskabet gerne til næste dag, men i hvert fald minimum 4 timer.
  2. Hak løget.
  3. Skræl gulerødderne, og skær dem i små terninger.
  4. Snit blegsellerien.
  5. Varm halvdelen af olien, og brun løg, gulerødder og selleri.
  6. Skær bacon i tern, tilsæt det, og steg yderligere et par minutter.
  7. Tag det hele op.
  8. Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe af. Gem marinaden.
  9. Varm resten af olien, og brun kødet.
  10. Kom bacon, løg, gulerødder, selleri, marinade og knuste hvidløgsfed i gryden. Hæld bouillon ved, og lad kødet simre under låg i ca. 1½ time, til det er meget mørt.
  11. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i ca. 20 min. under låg. Tilsæt ærterne, og kog yderligere et par minutter. Hæld kogevandet fra, og mos kartofler og ærter sammen med mælken med en stavblender.
  12. Fjern krydderbuketten, og servér den varme bøf bourgogne med kartoffelærtemosen.

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Benny: 4 pooint ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 pooint ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 pooint ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!