Nem og hurtig ret. Det er vigtigt, at rejerne først tilsættes til sidst, da de ellers mister både smag og konsistens. Smagen af karry bliver dejlig kraftig og gennemtrængende, når risene koges i vand tilsat noget af karryen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1836/437
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 67 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 509/121
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 1 tomat
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g rejer
  • 100 g skinketern eller -strimler – toppings
  • 500 g wokblanding
  • 6 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. karry
  • 4 dl ris
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes rejer i hvidløgswok:

  1. Sæt vand over til risene. Tilsæt halvdelen af karryen, når vandet koger.
  2. Kog herefter risene efter anvisningen på posen.
  3. Pil løget, og skær det i grove stykker.
  4. Skyl tomaten, og skær dem i grove stykker.
  5. Skræl gulerødderne, og skær dem i stænger.
  6. Pil hvidløg, og hak det groft.
  7. Svits grøntsagerne i olien i en wok.
  8. Tilsæt soja og resten af karryen.
  9. Vend de færdige ris i retten.
  10. Vend skinke og rejer i retten, og lad retten simre ved jævn varme i ca. 5 min.
  11. Smag til med salt og peber.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!