Det kan sagtens lade sig gøre at bage en fedtfattig chokoladekage som denne. Den smager lækkert og kan anvendes til dessert, fødselsdagskage eller blot til kaffen.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 350 g kogte kartofler
  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 ds. abrikoser
  • Lidt flydende margarine til at pensle formen.

Tilbehør

  • 1 dl skyr, 0,2 %

Sådan tilberedes en fedtfattig chokoladekage

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Hæld abrikoserne i en sigte, og lad dem dryppe af. Gem saften til at drikke eller til kager/brød.
  3. Skil blommer og hvider fra hinanden.
  4. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
  5. Mos de kogte kartofler.
  6. Hak chokoladen groft.
  7. Rør kartofler og chokolade i æggemassen, til du får en jævn dej.
  8. Hak halvdelen af abrikoserne, og vend dem i dejen.
  9. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Dejen er flydende og luftig.
  10. Pensl en springform med flydende margarine, og hæld dejen i.
  11. Bag i 1 time. Synes du, kagen bliver for mørk, så læg et stykke stanniol over den.
  12. Skær resten af abrikoserne i både/strimler, og brug dem til pynt.
  13. Servér kagen lun eller kold med skyr.
  • Kategori: Bagværk/kager
  • Antal:  8 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1378/328
  • Energifordeling:
    Protein: 9 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 72 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    827/198
    Protein: 4 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 35 g

Andre opskrifter med kogte kartofler

Marineret kartoffelsalat og stegt kuller

Marineret kartoffelsalat og stegt kuller

Gratinerede koteletter

Gratinerede koteletter

Kartoffelomelet

Kartoffelomelet

Vegetarpizza

Vegetarpizza

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fedtfattig chokoladekage
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)