Det smager dejligt, men vi savnede lidt “væde”, det var lidt tørt. Servér derfor lidt bearnaisesovs til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1600/381
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt:
     16 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     353/84
    Protein: 6 g
    Fedt: 
    2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 400 g mager flæskefars
  • 1 lille løg
  • 1 stor gulerod
  • 200 g pastinak
  • 3 spsk. mel
  • 1,5 dl bouillon
  • 1 æggehvide
  • 1 brev Knorr bearnaisepulver
  • 2,5 dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes farsfad med rodfrugter:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skræl gulerod og pastinak, og skær dem i små tern, og kog dem et par minutter i usaltet vand.
  3. Pil løget, og hak det fint.
  4. Rør farsen med bouillon, æggehvide og løg, og krydr med salt og peber.
  5. Vend de kogte grøntsager i farsen, og fyld det hele i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
  6. Sæt det i ovnen i ca. 45 minutter.
  7. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  8. Kom bearnaise pulver i en gryde med et par skefulde af mælken. Varm op under omrøring.
  9. Tilsæt resten af mælken, under omrøring. Kog op, og smag til.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!