Vi er ikke så vilde med sushi som så mange andre. Og vi synes det er dyrt. Nu har vi lavet det selv. Det var det samme. SmileyMen kan man lide sushi, er det værd at prøve at lave.

Men skal det være frisk, så er vi stadig mere til friske eller vietnamesiske forårsruller. Dem er vi til gengæld vilde med.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter + afkølingstid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2433/579
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat:
     65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     831/198
    Protein: 6 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 32 g

Ingredienser:

  • 1 sæt Sushi Dinner Kit
  • 4 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. soyasauce
  • 1-2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 avocado
  • 1/4 agurk
  • ½ rød peber
  • 70 g røget laks
  • Salt

Tilbehør:

  • 2 spsk. soyasauce (i dinnerkittet)
  • Wasabipasta (i dinnerkittet)
  • 25 g Sushi ingefær

Endvidere en skål med vand med en sjat eddike i.

Sådan tilberedes sushi:

  1. Tilbered risene efter anvisningen i dinnerkittet.
  2. Slå æggene ud i en en skål, og pisk dem sammen med sukker og den ene tsk. soyasauce.
  3. Varm margarinen på en pande, og hæld tamago-æggeblandingen på.
  4. Vend tamago-omeletten, når æggeblandingen er stivnet let, og der kan skubbes en spatel ind under den, uden at omeletten går i stykker.
  5. Lad den køle lidt af, og skær den herefter i strimler på ca. 1½-2 cm i bredden.
  6. Skær avocado, agurk og rød peber i tynde stave, og skær laksen i ca. 2 cm brede strimler.
  7. Læg bambusmåtte på et bord, og læg en plade sushi-tang på måtten.
  8. Læg 1/4 af risen midt på tangpladen.
  9. Dyp fingrene i eddikevandet, og fordel risene over hele pladen med fugtige fingre. Lad 1,5 cm være fri i den ende, der er længst væk fra dig.
  10. Læg nogle stave grøntsager i en række på tværs af risen, ca. midt på.
  11. Brug bambusmåtten til at rulle tangpladen rundt om fyldet. Start nærmest dig selv, og pres på rullen, mens du ruller.
  12. Forsegl tangrullen med lidt vand på den frie del.
  13. Lad rullen hvile i 10 minutter, og skær den derefter ud i 8-10 stykker.
  14. Lav en rulle magen til.
  15. Form “frikadeller” af resten af risen – husk at dyppe fingrene i eddikevandet, så risen ikke hænger i.
  16. Rul en strimmel af tamagoen, og læg oven på nogen af dem. Læg et bånd af tang rundt om til at holde fast med.
  17. Læg strimler af laks oven på nogen andre af dem.
  18. Brug alle risene, og servér med resten af grøntsagsstavene, resten af tamagoen, soyasauce hældt op i en skål, der er bred nok til at dyppe sushien i, Wasabipasta og Sushi ingefær.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!