Alt i en pande – næsten, for der skal også lige koges nogle linser. Eller ris, hvis I er mere til det end linser.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2328/554
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat:
     45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     559/134
    Protein:
     11 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 4 koteletter
  • 3 spsk. mel
  • 1/8 tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. paprika
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 løg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 tsk. engelsk sauce
  • 1 dl græsk yoghurt

Tilbehør:

  • 320 g røde linser

Sådan tilberedes koteletter i grøntsagssauce:

  1. Pil løget, og skær det i både.
  2. Skyl peberfrugterne, og skær dem i lange strimler.
  3. Kog linserne efter anvisningen på posen.
  4. Bland 2 spsk. mel, salt, peber, cayennepeber og paprika.
  5. Vend koteletterne i blandingen.
  6. Lad margarinen blive gylden i en sauterpande, og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side.
  7. Tag dem op, og hold dem varme.
  8. Kom løg, presset hvidløg, rød og grøn peberfrugt i panden, og svits det i ca. 4 minutter.
  9. Tilsæt tomater med væde, engelsk sauce, salt og peber og bring saucen i kog.
  10. Læg koteletterne i saucen, og lad retten koge videre under låg i ca. 5 minutter.
  11. Rør græsk yoghurt og den sidste spsk. mel sammen til en jævning.
  12. Tag koteletterne op af stegepanden, og hold dem varme.
  13. Hæld jævningen i saucen, og lad den koge ca. 3 minutter under omrøring.
  14. Smag til.
  15. Læg koteletterne tilbage i panden, og servér med de kogte linser.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!