Dampet laks med indisk spinat er rigtig lækker mad, og selvom det mætter, så ligger det ikke tungt i maven.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 400 g laksefileter
  • 400 g karotter
  • 2 rødløg
  • 1 dl hvidvin
  • 600 g spinat
  • 6 spsk. fløde 4 %
  • 150 g salattern
  • 1 tsk. olie
  • 1 tsk. garam masala
  • Et par kviste salvie eller anden krydderurt
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 300 g trekornsflute eller andet groft brød
  • Evt. 1 tsk. krydderolie

Sådan tilberedes dampet laks med indisk spinat

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær rødløgene i kvarter.
  3. Hæld hvidvinen i et ovnfast fad.
  4. Tilsæt løg og karotter og salvie.
  5. Læg laksefileterne oven på.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Sæt det hele i ovnen til fisken er stegt tilpas – ca. 15 minutter.
  8. Skyl spinaten, og lad den dryppe af.
  9. Kom olien på en pande.
  10. Tilsæt spinat og fløde.
  11. Læg låg på, og lad det stå, til spinaten er faldet sammen.
  12. Smuldr salatternene, og vend den med spinaten.
  13. Lad det hele simre i 1-2 minutter.
  14. Drys med garam masala.
  15. Skær brødet i tykke skiver, og dryp evt. med et par dråber god krydderolie.
  16. Sæt det i ovnen sammen med laksen de sidste 5-8 minutter.
  17. Anret spinaten på en tallerken, og læg laksen oven på.
  18. Servér garnituren og det ristede brød til dampet laks.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2159/514
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     578/138
    Protein: 9 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 19 g

Andre opskrifter med karotter

Mørbrad i baconsvøb

Mørbrad i baconsvøb

Dansk bøf med løg

Dansk bøf med løg

Hamburgerryg med grønlangkål

Hamburgerryg med grønlangkål

Nakkefilet a la lam

Nakkefilet a la lam

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Dampet laks med indisk spinat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)