Den gode, gammelkendte ret med kartoffelmos og en velsmagende sovs. Det tager lidt tid at lave, men det passer jo sig selv det meste af tiden.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600-800 g skært oksekød i tynde skiver
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 løg
  • 1-1½ spsk. olie
  • 4-5 laurbærblade
  • 5-10 hele peberkorn
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 4 dl vand
  • Kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 syltede drueagurker
  • 850 g kartofler
  • 1 dl minimælk

Sådan tilberedes bankekød

  1. Bank oksekødet let.
  2. Bland mel med salt og peber, og vend kødskiverne i det – kom evt. mel, salt og peber i en plasticpose, og kom kødskiverne i posen (evt. af en to-tre gange), og ryst så posen – BANKO!
  3. Brun nogle kødskiver ad gangen i varm olie. Tag dem op af gryden. Brun resten af kødet. Tag det op.
  4. Pil løgene, skær dem i mindre stykker, og brun dem, til de er gyldne.
  5. Læg kød, hele peberkorn og laurbærblade i gryden. Hæld kogende vand ved, og lad retten småkoge under låg, til kødet er mørt – 1-1½ time.
  6. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
  7. Mos kartoflerne, hæld mælken ved. Rør om, og smag til med salt og peber.
  8. Tag kødet op, og hold det varmt. Sigt stegeskyen, og hæld den tilbage i gryden.
  9. Jævn med majsstivelse, farv med kulør, og smag til med salt og peber.
  10. Servér med drueagurker – smager også dejligt med hjemmelavet agurkesalat til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1926/459
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     366/87
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!