Eksotisk mørbradgryde er en ret, der fører dig til fjerne, tropiske lande. Den indeholder nemlig både kokosmælk og paprika. Skal det være mere eksotisk kan du bruge smoked/røget paprika.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (ca. 400 g)
  • 1 spsk. paprika
  • 250 g champignoner
  • 3 porrer
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 550 g kokosmælk light
  • 1 lille dåse tomatpasta/koncentreret puré (70 g)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g bagekartofler

Sådan tilberedes eksotisk mørbradgryde:

  1. Tænd ovnen på 225° C-
  2. Skrub kartofler, og skær dem i både.
  3. Fordel kartoffelbådene i en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt dem i den forvarmede ovn.
  4. Afpuds mørbraden, og drys den med salt, peber og paprika.
  5. Rengør champignonerne, porrerne og peberfrugten.
  6. Skær porrerne i tynde ringe.
  7. Halvér peberfrugten, fjern stilk, stand og kerner fra den, og skær frugtkødet i tern.
  8. Brun mørbraden godt af på alle sider i olien.
  9. Tag den op, læg den i et ovnfast fad, og svits derefter champignoner, porrer og peberfrugt i et par minutter.
  10. Tilsæt kokosmælk og tomatpasta, og lad det hele simre i et par minutter.
  11. Smag til med salt og peber, og hæld det derefter over mørbraden.
  12. Skru ovnen ned på 200° C.
  13. Sæt fadet i ovnen sammen med kartoflerne, giv kartoflerne lidt salt, og lad det hele stege i ca. 30 minutter, til kød og kartofler er møre.
  14. Tag mørbraden op, og skær den i tykke skiver, som lægges tilbage i sovsen og vendes rundt.

Velbekomme!

Du kan også servere eksotisk mørbradgryde med kartoffelmos – eller en anden grøntsagsmos – kogte ris eller pasta.

Får du rester af mørbradgryden, kan den bruges dagen efter – f.eks. i en tærte eller på en pizza. Få flere idéer til, hvordan du kan bruge en rest mørbradgryde i min bog Slut med madspild.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1947/463
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    292/70
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter med svinemørbrad

Dybstegt mørbrad

Dybstegt mørbrad

Vitello tonnato med svinemørbrad og focaccia

Vitello tonnato med svinemørbrad og focaccia

Mørbrad i spicy selskab med grøntsager og nudler

Mørbrad i spicy selskab med grøntsager og nudler

Mørbradskiver med oliventapanade og brasekartofler

Mørbradskiver med oliventapanade og brasekartofler

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Eksotisk mørbradgryde
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)