Er hjertesauce med kartoffelmos en valentinsmiddag? Måskeeee – eller måske ikke. Herhjemme siger vi ja tak. Og så er det jo rigtig sundt.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 svinehjerte (ca. 300 g)
  • 15 g stegemargarine
  • 1 stort løg
  • 13/dl vand
  • ½ spsk. paprika
  • 2 gulerødder
  • 50 g skyr
  • 3/4 spsk. hvedemel
  • ½ kg kartofler – gerne nogle melede nogen, som koger godt ud
  • 2 dl minimælk
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hjertesauce med kartoffelmos

  1. Pil løget og skær det i kvarte.
  2. Rens, skyl og tør hjerterne godt. Skær dem i små tern.
  3. Lad halvdelen af stegemargarinen blive gyldent i en stegegryde, og brun løgene i ca. 2 minutter.
  4. Tag løgene op, og kom resten af stegemargarinen i gryden, og brun hjerterne i ca. 2 minutter.
  5. Tilsæt 1½ dl vand og paprika, salt og peber.
  6. Lad hjerterne koge ved svag varme og under låg i ca. 35 minutter.
  7. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand og under låg.
  8. Skræl gulerødderne, og skær dem i 2 cm stykker.
  9. Tilsæt gulerødder og de brunede løg.
  10. Kog videre ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter.
  11. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre.
  12. Mos kartoflerne groft, evt. med en kartoffelstøder.
  13. Vend mælk og flydende margarine i.
  14. Tilsæt salt, og smag kartoffelmosen til.
  15. Rør skyr og mel sammen i en skål.
  16. Tilsæt ¼ dl vand lidt efter lidt.
  17. Rør jævningen i hjertesaucen, og lad den koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 3 minutter.
  18. Smag til.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 1 time og 10 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2067/492
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    329/79
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med skyr

Vafler med honningmarineret kyllingebryst

Vafler med honningmarineret kyllingebryst

Chili con carne

Chili con carne

Rösti med fetasalat

Rösti med fetasalat

Grillet kulmule med kartoffelsalat og grydehvedebrød som crosini

Grillet kulmule med kartoffelsalat og grydehvedebrød som crosini

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hjertesauce med kartoffelmos
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)