Mørbrad er et lækkert stykke kød så når der er tilbud, er jeg på pletten. Mørbrad kan tilberedes på rigtig mange måder og smager skønt som bøffer, helstegt, grillet eller i måske i en mørbradgryde. Her har jeg lavet den som dybstegt mørbrad.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2913/694 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 57 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 629/150
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 21 g
Ingredienser:
- 1 svinemørbrad
- 2 spsk. sojasauce
- 1 rød peberfrugt
- 1 skalotteløg
- 1 chilipeber
- 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
- 2 forårsløg
- 1 ds. ananas – også saften
- 1 spsk. citronsaft
- Citronskal fra ½ usprøjtet citron
- 1 spsk. tomatpuré
- 60 g + 2 tsk. majsstivelse
- 2 æggeblommer
- 1 dl koldt vand
- 60 g mel
- ¼ tsk. bagepulver
- Olie til stegning – ca. 1 l
- 2 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Tilbehør:
- 240 g jasmin ris
Sådan tilberedes dybstegt mørbrad med sursød sauce:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Fjern sener og synligt fedt fra mørbraden, skær den i 1 x 1 cm store tern, og bland den med sojasaucen.
- Lad kødet trække mens du tilbereder den sursøde sauce.
- Skær peberfrugten i tern, hak løg og chili, og svits det hele let i rapsolien.
- Skær forårløgene i ringe, ananas i tern, og bland saften fra ananassene med citronsaft, -skal, tomatpuré og de 2 tsk. majsstivelse.
- Hæld saften over peberfrugtblandingen, og bring det hele i kog under omrøring indtil saucen bliver tyk.
- Tilsæt ananas og forårsløg – gem lidt forårsløg til pynt.
- Pisk æggeblommerne skummende, og tilsæt vandet.
- Bland mel, resten af majsstivelsen, bagepulver, salt og peber sammen, og rør det i æggeblommerne lidt ad gangen.
- Varm olie op til den syder omkring spids af en tandstik.
- Vend kødet i dejen og steg et par stykker ad gangen i olien til de er gyldne og sprøde.
- Servér straks dybstegt mørbrad med sursød sauce og ris.
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!