Endnu en suppe med jordskokker. Let og lækker. Suppen kan også serveres som forret – evt. uden brød – eller natmad. Første gang vi fik jordskoksuppe var faktisk som tapas. Men et er sikkert, jordskokker er pokkers besværlige at rengøre/skrælle, men smager herligt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1339/319
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     15 %
    Kulhydrat: 66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 285/68
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 800 g jordskokker
  • ½ l vand
  • ½ l minimælk
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt

Tilbehør:

  • 4 spsk. persille
  • 4 flutes
  • 1 pakke kalkunbacon

Sådan tilberedes jordskoksuppe med bacon og persille:

  1. Skræl jordskokkerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i vandet og lidt af mælken. Tilsæt ikke al mælken med det samme, da det så let koger over. Tilsæt i stedet resten af mælken de sidste minutter af kogetiden.
  2. Lun flutes i ovnen eller på en brødrister.
  3. Læg baconen på en tallerken beklædt med åbne kaffefiltre – det suger fedtet – og steg baconen 4½ minutter i mikroovnen på 650-750 watt.
  4. Knæk baconen i mindre stykker.
  5. Skyl og hak persillen.
  6. Blend jordskokkerne, og smag til med salt og citron.
  7. Servér med et drys persille, bacon og flutes.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!