Enkel ret med god smag. Karry er jo altid godt – næsten. Tilbehøret kan varieres. F.eks. ville grønne asparges eller agurketern også være lækkert til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1796/428
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 332/79
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 600 g kullerfilet uden skind
  • 100 g bacon i tern
  • 1 løg
  • 1 æble
  • ½ tsk. karry
  • 10 cherrytomater
  • 2 dl æblejuice
  • 2 dl hønsefond (evt. vand og bouillonterning)
  • Oliespray
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 700-800 g kartofler

Sådan tilberedes kuller i karry:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 190° C.
  3. Skyl fileterne, dup dem tørre, skær dem evt. i mindre stykker, og læg dem i et ovnfast fad sprayet med lidt olie.
  4. Krydr med salt, og spray olie oven på fisken også.
  5. Sæt fadet i ovnen i 8-10 minutter.
  6. Skær løg og æble i tern.
  7. Rist karryen af i en gryde.
  8. Tilsæt løg, æble og et spray olie. Sautér i ca. 2 minutter.
  9. Tilsæt æblejuice og hønsefond. Kog op, og lad det koge ind til det halve.
  10. Blend til sidst saucen, og smag den til med salt og peber.
  11. Svits baconternene, og drys dem over fisken inden servering.
  12. Skær tomaterne i halve, og servér dem til.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!