Det er ikke nødvendigt at bede bønner, for at få denne bønnedip til at lykkes. En lækker anretning til et glas vin eller øl i stedet for chips og slik.
  • Kategori: Snack
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    626/149
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     271/65
    Protein: 2 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 1 dåse hvide bønner i vand
  • 1 hvidløg
  • ½ dl hakket mynte
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt

Tilbehør:

  • 400 g grønne asparges
  • 300 g gulerødder
  • 300 g bladselleri
  • 300 g cherrytomater

Sådan tilberedes bønnedip med grøntsager:

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Skær det øverste af hvidløget, så der bliver åbent ned til alle feddene.
  3. Dryp lidt olie ned i løget, og bag det i ovnen, til det er mørt – ca. ½ times tid, afhængig af størrelse.
  4. Her virker ingen bønner… med mindre de er godt afdryppede, så i gang med sigten.
  5. Klargør imens grøntsagerne. Skyl, skræl, skær. Husk at brække den nederste seje del af aspargeserne.
  6. Lad hvidløget køle lidt af, og pres herefter hvidløgsfeddene ud.
  7. Blend bønner, hvidløg, olie og de øvrige ingredienser – altså ikke tilbehøret, vel – til en lind masse.
  8. Smag til med salt, spidskommen og citronsaft.
  9. Servér med grøntsagsstavene og hele cherrytomater.

Velbekomme!

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!