Kartoffelomelet kan være en selvstændig ret, eller du kan bruge den som tilbehør, hvor du ellers ville have serveret kartofler.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1645/392
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
    57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    555/132
    Protein: 5 g
    Fedt:
      4 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 800 g kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. finthakket rucolasalat
  • 6 æg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 5 skiver rugbrød
  • 5 spsk. tomatketchup

Sådan tilberedes en kartoffelomelet:

  1. Skrub/skræl kartoflerne, og skær dem i 1-1½ cm tykke skiver.
  2. Kog kartoffelskiverne i 5 minutter i kogende vand, og hæld vandet fra.
  3. Skær løg og hvidløg i tynde skiver.
  4. Opvarm olien i en sliplet-sauterpande ved middel varme.
  5. Kom løg og hvidløg på og steg i 5 minutter, eller indtil løgene er bløde.
  6. Kom kartoflerne og rucolasalaten på, og rør, så det blandes.
  7. Steg ved middel varme i 5 minutter, pres lidt sammen.
  8. Pisk æggene med 1 tsk. salt og 1 tsk. peber, og fordel dem jævnt over kartoflerne.
  9. Læg låg på, og steg ved middel varme i 20 minutter, eller indtil æggemassen netop er stivnet.
  10. Vend omeletten over på et fad, eller servér direkte fra panden.
  11. Servér den varme kartoffelomelet med rugbrød og ketchup.

Dommen:

Filip: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!