Bøf og ost – eller hakket oksekød og ost blandet sammen til en fars, som der er lavet en bøf af. Nøj, det er godt! Prøv selv! Også selvom du ikke kan lide ost. Du vil med garanti blive positivt overrasket.

Personer

Minutter

Hvorfor skal en hakkebøf altid “bare” være lavet af hakket oksekød? Det skal den heller ikke. Bøf og ost sammen er en herlig blanding. Tænk bare på cheeseburgere. Der ligger osten godt nok oven på bøffen, men når osten bliver integreret i bøffen, er det hele bøffen, og ikke kun den øverste skorpe, der får glæde af den lækre smag og konsistens.

Gordon Ramsay steger jo heller ikke bare noget hakket oksekød på panden, når han laver burgerbøffer. Så lyt til mesteren selv!

Ingredienser

  • 500 g oksekød
  • 75 g blåskimmelost – jeg bruger Castello Black
  • 1 lille bdt. frisk timian
  • 6 porrer
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spsk. let, flydende margarine
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 2½ dl oksebouillon
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 kg bagekartofler
  • Oliespray

Sådan tilberedes bøf og ost med porre-timiansovs og hjemmelavede pommes frites

  1. Tænd ovnen på 220° C.
  2. Skrub bagekartoflerne grundigt, og fjern evt. øjne, sorte pletter og andre urenheder.
  3. Skær kartoflerne i tykke stave, og kom dem i en bradepande, spray med olie, og sæt dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er sprøde.
  4. Rør oksekødet sammen med ost, frisk timian og lidt salt og peber.
  5. Form farsen til bøffer, og steg dem på en tør slip let-pande – gerne en grillpande.
  6. Skyl porrerne, fjern roden og den grove del af toppen.
  7. Damp eller kog de 4 af porrerne i letsaltet vand.
  8. Skær de 2 sidste porrer i tynde ringe, og svits dem og tørret timian i margarinen, til porrerne er møre, men uden at de tager farve.
  9. Tilsæt honning og eddike, og lad det koge op.
  10. Tilsæt bouillon, kog op, og lad det koge i ca. 5 minutter.
  11. Pisk majsstivelsen i mælken, og jævn sovsen med det.
  12. Kog op, og smag til med salt og peber.
  13. Drys de hjemmelavede pommes frites med groft salt (eller flagesalt).
  14. Anret bøf og ost med porre-timiansovs, en kogt porre og de hjemmelavede pommes frites.

Hakket oksekød fås som bekendt med både høj, lav og midt imellem fedtprocent. Normalt smager en bøf bedst, når den laves af hakket oksekød med en højere fedtprocent end f.eks. hakket oksekød til kødsovs, som jo bliver tilsat mange andre smage. Og det sker jo også med bøffen her pga. osten. Så her kan du sagtens bruge hakket oksekød med en lav fedtprocent.

Porre-timiansovsen kan bruges samme med andre retter også – især stegte farsretter er den god til, men også til stegt fisk, indmad eller fjerkræ. Hvis du laver sovsen til noget andet end oksekød, så skift oksebouillonen ud med en tilsvarende bouillon – altså f.eks. fiske- eller hønsebouillon.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person: KJ/Kcal: 2305/549
  • Energifordeling: Protein: 23 % Fedt: 30 % Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     354/85
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter på hakkebøf

Spinatbøf med peberfrugtsauce og ris
Pariserbøf med syrlige grøntsager
Bøf a la lindstrøm med rodfrugtemos
Peberbøf med tomatbearnaise og saltkartofler
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Bøf og ost med porre-timiansovs
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)