Flot ser det ud. Og det smager også lækkert.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1966/468
  • Energifordeling: Protein: 27 %
    Fedt: 7 %
    Kulhydrat:
     66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     479/114
    Protein: 8 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 500 g mørksejfileter
  • 4 røde snackpeber
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. revet ingefær
  • ½ dl sojasauce
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 400 g spidskål
  • 350 g nudler

Sådan tilberedes mørksej i godt selskab:

  1. Skær mørksejen i tykke strimler.
  2. Halvér snackpebrene, fjern indmaden, og skær snackpebrene i tykke skiver.
  3. Rør sojasaucen sammen med majsstivelse og vand.
  4. Varm honningen op i en wok, til den bruser op.
  5. Svits snackpebrene i honningen i et par minutter.
  6. Tilsæt mørksejen, og svits den med i 1 minuts tid.
  7. Tilsæt ingefær og sojasauce, og kog op.
  8. Skær spidskålen i både, og kog den sammen med nudlerne i en stor gryde kogende, letsaltet vand, til nudlerne er møre.
  9. Lad spidskål og nudler dryppe af i en sigte.
  10. Servér straks.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!