Hver dansker skulle efter sigende smide 63 kg mad ud om året. Det er madspild, så nu skal vi have brugt nogle rester.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2150/512
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 35 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     337/80
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat 7 g

Ingredienser:

  • Ca. 700 g rester fra Brændende kærlighed fra havet – f.eks. 300 g kartoffelmos, 200 g torskefilet og 200 g løgblanding og skinke
  • 150 g savojkål
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 3 dl minimælk
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 50 g mager revet ost
  • 1 tsk. tørret timian
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes torskegratin med savojkål og kartoffelmos:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skær fisken i mindre stykker.
  3. Snit savojkålen.
  4. Bland savojkål, løgblanding, skinke og fisk, og læg det i et ildfast fad smurt eller sprøjtet med olie.
  5. Rør æg, mælk, majsstivelse, revet ost, timian og salt og peber sammen til en masse, og hæld den over fiskeblandingen.
  6. Fordel kartoffelmosen over, og bag gratinen i ovnen i 35-40 minutter, til væden er stivnet, og kartoffelmosen har taget farve.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!