Personer
Minutter
Ingredienser
- 225 g brune ris
- ½ løg
- 2 tsk. olivenolie
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 skive toastbrød
- 2 tsk. minimælk
- 400 g hakket lammekød
- ½ tsk. chiliflager
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 spsk. tomatpure
- 1 tsk. løgpulver
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 2 tomater
- 4 tortillaer
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 60 g yoghurt naturel 0,1 %
- Evt. lidt hakket grønt – purløg, koriander, løgtop eller lignende
Sådan tilberedes beyti kebab med rispilaf:
1. Skær skorpen af brødskiven, og læg den i blød i mælken i et par minutter.
2. Rør hakket lammekød, brød, spidskommen, koriander og chiliflager sammen til en fars.
3. Krydr med salt og peber.
4. Sæt farsen i køleskabet i ca. 1 time.
Og så til rispilaffen
5. Hak løget groft.
6. Varm 1 tsk. olie i en sauterpande.
7. Tilsæt det hakkede løg, og lad dem blive gennemsigtige og bløde.
8. Tilsæt ris, og lad det hele simre under omrøring, indtil risene begynder at dufte ristede.
9. Tilsæt bouillon, bring det i kog, skru ned forvarmen, læg låg på, og lad det simre 20-25 minutter, til risene er bløde, og al væsken er absorberet.
Så går vi i gang med vores beyti kebab
10. Tænd grillen i haven, eller varm grillen i ovnen op til 180° C.
11. Form farsen til pølser, som har samme længde som diameteren på tortillaerne, og læg dem på grillen eller på en bageplade, og lad dem grille i 20 minutter – vend af og til.
12. Tag sauterpanden af varmen, og lad risene stå under låg i endnu 7-8 minutter.
13. Hak tomaterne.
14. Varm 1 tsk. olie, og tilsæt tomater, tomatpure, løg-, og hvidløgspulver, krydr med salt og peber, og lad det hele simre et par minutter.
15. Rul pølserne ind i tortillaer, og skær em i passende stykker på 5-6 cm, eller hvad du føler for.
Tilbage til rispilaffen
16. Rør rundt i rispilaffen, og kom den i serveringsskålen, bland evt. med lidt hakket grønt – purløg, løgtoppe eller lignende.
Så må der nydes
17. Servér rispilaf til beyti kebab sammen med yoghurt og tomatsauce.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2563/610 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 704/168
Protein: 8 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 20 g