Disse kyllingelår er en gammel kending, som vi har lavet børnevenlig, ment på den både, at den er så enkel, at et barn eller en nybegynder kan tilberede den.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1828/435 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 50 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 406/97
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 3 kyllingelår
- 1 tsk. olivenolie
- 1 spsk. paprika
- 750 g kartofler
- 100 g icebergsalat
- 100 g majs
- 50 g sorte oliven
- 50 g salattern
- 9 cherrytomater
- 100 g agurk
- Groft salt
- Peber
Sådan tilberedes kyllingelår med kartoffelbåde og blandet salat:
- Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, og pensl dem på begge sider med olie.
- Drys med groft 1 tsk. groft salt, lidt peber og paprikaen.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde både.
- Stil fadet med kylling på en plade med bagepapir, og fordel kartoflerne ved siden af.
- Drys kartoflerne med lidt groft salt.
- Stil bagepladen i ovnen, og steg kylling og kartofler i ca. 40 minutter – til det er gyldent. Vend kartoflerne af og til.
- Riv salaten i mindre stykker, og vend den sammen med majs, oliven og ost.
- Skær tomater i halve, og agurk i kvarte skiver, og vend dem sammen med resten af salaten.
- Stik i det største kyllingelår med en kødnål. Er saften, der kommer ud klar, er lårene klar til servering, er den derimod rødlig, skal de steges lidt længere tid.
God fornøjelse og velbekomme!
Dommen:
- Find ingredienser og remedier frem.
- Pensl kyllingelårene med olie.
- Drys med salt, peber og paprika.
- Drys med salt, peber og paprika.
- Læg dem på pladen ved siden af fadet med kyllingelår.
- Drys med salt.
- Bland ingredienserne til salaten.