Disse dunser smager dejligt. Det er kartoffelfrikadeller, fordi der er kogte kartofler, der har været en tur på rivejernet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1914/456
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    364/87
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 250 g kogte, kolde kartofler (evt. en rest fra i går)
  • 1 løg
  • 10 g Becel Let, flydende margarine
  • 1 spsk. olie
  • 350 g mager kalve- og flæskefars
  • 1 æg
  • 1 dl fløde 9 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 500 g grønne bønner og kartoffelmos af
  • 1 kg kartofler
  • 4 dl minimælk med stuetemperatur
  • 1 æggehvide
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kartoffelfrikadeller med kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne til kartoffelmosen, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
  2. Riv de kogte, kolde kartofler på rivejernets grove side.
  3. Pil, og hak løget fint, og svits det i 1 tsk. olie på panden.
  4. Rør en fars af de revne kartofler, fars, svitset løg, æg, fløde, salt og peber.
  5. Form farsen til frikadeller, og steg dem i margarine blandet med resten af olie.
  6. Vend hyppigt.
  7. Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
  8. Mos kartoflerne.
  9. Pisk dem med mælk og æggehvide.
  10. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  11. Servér kartoffelmosen til de varme kartoffelfrikadeller.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes,d et vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes,d et vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!