Hvorfor fikse noget der virker? Gode, gammeldags frikadeller smager fint, så hvorfor lave om på det? Fordi disse farsruller – denne afart af den danske frikadelle – også er værd at sætte tænderne i!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person: KJ/Kcal: 1951/465
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 411/98
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g kalve- og flæskefars
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1½ tsk. stødt koriander
  • 1½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. kommen
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 2 spsk. hvedemel
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 1-2 tsk. tørret rosmarin
  • 3 dl rødvinssauce – gerne hjemmelavet

Sådan tilberedes krydrede farsruller med rødvinssauce:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i stave eller både.
  3. Læg dem i et ovnfast fad, og krydr med tørret rosmarin.
  4. Sæt fadet i ovnen i 35-35 minutter.
  5. Hak løget fint.
  6. Bland farsen med peber, ingefær, lidt salt, kommen, gurkemeje, koriander, løg, presset hvidløg og 1 dl græsk yoghurt.
  7. Form farsen til 14-16 små pølser.
  8. Dyp dem først i resten af yoghurten, og rul dem derefter i et tyndt lag mel.
  9. Læg farspølserne på en bageplade beklædt med bagepapir
  10. Sæt pladen i ovnen i ca. ½ time ved 200 grader.
  11. Tilbered rødvinssaucen.
  12. Tag pølser og kartofler ud af ovnen, og drys salt over kartoflerne inden servering.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!