Hvorfor fikse noget der virker? Gode, gammeldags frikadeller smager fint, så hvorfor lave om på det? Fordi disse farsruller – denne afart af den danske frikadelle – også er værd at sætte tænderne i!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person: KJ/Kcal: 1951/465
- Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 48 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 411/98
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 500 g kalve- og flæskefars
- 1 tsk. revet ingefær
- 1½ tsk. stødt koriander
- 1½ tsk. gurkemeje
- ½ tsk. kommen
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- 2 spsk. hvedemel
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 1-2 tsk. tørret rosmarin
- 3 dl rødvinssauce – gerne hjemmelavet
Sådan tilberedes krydrede farsruller med rødvinssauce:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i stave eller både.
- Læg dem i et ovnfast fad, og krydr med tørret rosmarin.
- Sæt fadet i ovnen i 35-35 minutter.
- Hak løget fint.
- Bland farsen med peber, ingefær, lidt salt, kommen, gurkemeje, koriander, løg, presset hvidløg og 1 dl græsk yoghurt.
- Form farsen til 14-16 små pølser.
- Dyp dem først i resten af yoghurten, og rul dem derefter i et tyndt lag mel.
- Læg farspølserne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Sæt pladen i ovnen i ca. ½ time ved 200 grader.
- Tilbered rødvinssaucen.
- Tag pølser og kartofler ud af ovnen, og drys salt over kartoflerne inden servering.
Dommen:
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!